Lola Rose - Wilson, Jacqueline (BB Art, 2004)
Když už to doma začne být moc nebezpečné, musí si Jani, její mamá a malý bráška Johnny rychle sbalit všechny věci a utíkat uprostřed noci z domova. Přestože mají strach, že je táta chytne, cesta do Londýna a pobyt v hotelu vypadají zpočátku jako velké báječné dobrodružství. Dokonce si všichni změní jména a z Jani se stává skoro dospělá a děsně cool Lola Rose! Život Loly Rose ale není tak krásný jako nové jméno. Nelíbí se jí ani mámino nové zaměstnání ani její nový přítel, z kluků ve škole také není moc nadšená. A když musí máma jednoho dne jít do nemocnice, Lola Rose je nucena chovat se daleko dospěleji, než se ve skutečnosti cítí