Italština pro samouky - Janešová, Jarmila (Leda, 1998)
Oblíbená učebnice pro samouky obsahuje italskou mluvnici, slovní zásobu (v rozsahu asi 2 500 slov), frazeologii a výslovnost. Důraz je kladen na aktivní užívání italštiny, schopnost dorozumět se v nejčastějších situacích a pohotové vyjadřování. Učebnici je možno využít i ve školách a kursech. Její součástí je klíč ke cvičením s italsko-českým a česko-italským slovníčkem v samostatné brožuře. Jako doplněk byly vydány dvě audiokazety.