Vraní skála : místo vzpomínek na roky válečné i čas svobody - Havránek, Blahoslav (Machart, 2012)
Kniha Blahoslava Havránka zachycuje autentické vzpomínky pamětníka, rodáka ze Svaté a milovníka křivoklátského kraje, který očima svého dětství poodkrývá události na Berounsku od roku 1939.