První pravidlo : Joe Pike a Elvis Cole proti vraždené srbské mafii - Crais, Robert (Metafora, 2011)
Frank Meyer opustil kariéru nájemného vojáka a vede klidný život se svou ženou a dvěma syny. Ovšem jen do té chvíle, než do jeho domu vtrhne banda gangsterů a všechny povraždí.Jeho přítel Joe Pike, chlapík který střílí rychlostí chřestýše, se rozhodne vrahy dopadnout. Stopa vede do srbského zločineckého podsvětí a najednou je ve hře jistá prostitutka, unesený kojenec a tři tisíce pašovaných kalašnikovů. Pike přizve svého osvědčeného spoluhráče, soukromé očko jménem Elvis Cole, a vyrazí po stopě.