Toridi. Za útesem leží svět - Nopová, Stanislava (Chrysos 26, 2009)
V dětské knize Za útesem leží svět autorka čerpá námět především z Austrálie. Jde o příběh české holčičky, která má velmi zaneprázdněné rodiče. Když jí připraví cestu za babičkou do Austrálie, zrovna se své dceři nezavděčí. Má cestování plné zuby. Chce být s kamarády, touží lyžovat, prožít normální Vánoce. Ale rodiče to naplánovali jinak. A tak se hlavní hrdinka Diana seznámí v Sydney s japonskou kamarádkou Rieko a australským chlapcem Thomasem. Spolu pak na břehu oceánu prožívají mnoho veselých příhod a dokonce i nebezpečných dobrodružství. Kniha o přátelství, které nezná hranic, potěší děti i jejich rodiče.