Zaklínač III.. - Sapkowski, Andrzej (Fantasy (Leonardo), 2011)
Druhá kniha ságy o Zaklínači. Zaklínač Geralt z Rivie jako nájemný hubitel upírů, vlkodlaků a nebezpečných netvorů ovládá bojové a magické techniky nezbytné pro jeho zaměstnání. Není pouze chladnokrevným profesionálem, ale postupně vychází najevo, že neměl možnost si svůj osud svobodně zvolit, naopak je nucen draze platit za schopnosti a dovednosti nedosažitelné a též nepochopitelné běžným smrtelníkům. Proto vyvolává strach a nevraživost a odpor těch, jejichž životy chrání. Přes své pozitivní působení jsou zaklínači odsouzeni k vyhnanství na samém okraji společnosti.